Jobbskatteavdraget är ett väl genomtänkt ideologisk genidrag. Det uppmuntrar även slöfockar till att börja arbeta. Idén som tillämpas kommer sig ju av att (S) i stället för att försöka få folk i arbete såg till att pensionera alla som inte kunde få ett arbete just då . Dessutom snyggade det till statistiken. Piskan och moroten var den ideologiska lösningen och si på den -det fungerade.
Pensionärern skulle dock inte komma i fråga för åtgärden sänkt skatt. Nu kom pedagogiken in i bilden. De som inte arbetar skall heller inte ha jobbskatteavdrag. Kan utläsas så som att de som har arbetat i hela sitt liv skall inte beskattas lika förmånligt som den arbetande befolkningen.
I samband med att pensionsnivåerna följde Riksdagens beslut och pensionerna justerades nedåt blev naturligtvis trycket på Alliansregeringen hårdare. Samtliga pensionärsorganisationer hävdade, att det är rimligt att pensionärerna beskattas efter samma tabell som de som arbetar. Det kan jag hålla med om. Nu har Alliansregerinegn fattat ett beslut om sänkt skatt för att mildra nedräkningen som sker av våra pensioner. Man tar hänsyn till de sämst ställda och det är bra.
Men kan inte Alliansregerinegen informera om skillnaden mellan nuvarande beslut och om jobbskatteavdraget tillämpats även för pensionsinkomster?
I UNT.se presenteras listan på utfallet som visar nettobeloppet för olika pensionsnivåer.
Utfall efter skatt 2009/ 2010 Diff.
6.133:-/ 6.150:- + 17:-
8.756:-/ 8.627:- - / 129:-
10.700:-/ 10.599:- 101:-
11.996:- /11.837:- / 159:-
Den lyssnande Regeringen kan säkert informera om vad motsvarande summor blivit om jobbskatteavdraget tillämpats i stället för den nu konstruerade skattesänkningen.
Lyssnaren alt. lyssnarna uppmanas att beskriva hur det egentligen ligger till.
Det kanske inte är för dyrt,att tillämpa jobbskatteavdraget inför kommande valkampanj.
7 timmar sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar