fredag 25 januari 2008

Storskärmar i kyrkan? Bra TV.

Den moderna Svenska Kyrkan är snart här - eller kanske redan här? Man får inte kopiera agendor med psalmernas text efter vad jag förstått. Det är förlagen ,som hoppar på sin kanske mest betydande kund
när det gäller psalmboken. Hörde i dag pågående debatt ( TV24 ) just angående kopiering. Vissa av de stora artisterna har insett,att CD-skivorna säljer inte så bra ,men att de är av stor betydelse när det gäller att väcka intresse för KONSERTERNA. Biljettförsäljning och runtomkringlivet ger artisterna inkomster mer än skivförsäljningen.
David Bowie var en av de första som började jobba på det sättet.
Moderna "kyrkor" och kyrkor jobbar i dag med TV och med storskärmar. Den pietetsfulle kyrkobevararen
ryser. Ritualen - helst den"plakatfungerande" får inte rubbas i flertalet kyrkor.
Men tänk om bokförlagen vill sälja psalmböcker -så kanske kyrkorna kan övergå till TV-skärmar där agenda och psalmer rullar fram. Kan kombineras med transferering till äldreboende och lokla kabelnätet.
Gud ser till det sina, alltså även till kyrkans tjänare inte enbart församlingen. Kanske genomförs det inom 10 år
när bokförlagen inser,att utvecklingen sprungit ifrån dem. Eller att försäljningen till församlingsborna ,som behöver en egen psalmbok ökar -men varan är prisanpassad- Sug på den!
Tillägg efterläsning i Tidningen Dagen kl.21:30
I Frankrike säljs en billig psalmbok Euro 1.60 = SEK 15 . Det vore väl bra med en psalmbok till lågpris av återanvänt papper. Så vägen visas redan i dag av fransmännen.

Inga kommentarer: