onsdag 22 september 2010

Småskuren behandling av nytt parti.

Under senaste tiden har S och M överträffat varandra med förslag till behandling av Sverigedemokraterna. Alltså hur man skall gå tillväga för att frysa ut de tjugo nya riksdagsledamöterna. Mona var först med att "inte ta i SD med tång" och vi som var det nya arbetarpartiet sjöng samma visa. För att fastslå min åsikt om SD så ligger den på klart minus.
330 tusen har röstat på SD i valet. Analysen om vem och varför bör genomföras snarast. S bidrar säkert med 50.000 och Alliansen lika många. De är alltså demokratiska väljare som tyr sig till det nya och varför? Kanske speglar det huvudsakligen hur dessa "svikare" sett hur illa vi behandlar invandrare och flyktingar. De upplever att invandrarna lever loppan i sina förorter
bränner bilar, jobbar inte,får socialbidrag. Inget parti vågar röra i religion,arbetslöshet,bristande språkkunskaper m.m.

Moderaterna och övriga Allianspartier förespråkar ju jobbfrågan. FP vill ha språkundervisning o.s.v.
Det har inte hanterats som den gången vi fick flyktingar från de tre baltiska staterna (1940-45)
Varför inte - jo de fick arbete och lärde sig därigenom svenska snabbt. Barnen dök upp i Folkskoleundervisningen. Integrationen blev ganska snabb pappa kunde svenska och barnen likaså. Mammorna s0m var hemma talade "hemspråket" och det innebar försenad integration.

Nu är de dumsnälla riksdagpartierna för att de skall behålla sitt hemspråk genom vår stats försorg. Man tycks tro att de viktiga med svenska språket inte är prioriterat " för de jobbar ju inte ändå" Feltänk. Titta på USA hur de lyckas integrera de invandrare som kommer.
Före den ekonomiska krisen fick ju invandrarna gansk snabbt påhugg och därmed var integrationen ett faktum. Språket har betydelse för möjligheterna att anpassa sig.

Varför blev SD så stora i årets riksdagsval? Gör analysen och basera den på tidigare erfarenheter. Jobb ger självkänsla. Nyanlända som inte har arbete borde anställas av
kommunerna som medhjälpare mot en symbolisk lön i stället för bidrag från första dagen.
Ställ modesta krav , utbilda dem i språket m.m.. Hade vi tillämpat USA-modellen för invandring hade vi kunnat undvika röstflykten till SD. SD är ett för mig tvivelaktigt parti som utnyttjat övriga partiers flathet. Det gynnar ingen. Religion är en privatsak . Lagtillämning gäller för alla.

Inga kommentarer: