onsdag 15 december 2010

Riksdagspartierna har dåligt omdöme- vad gör DO?

Går igenom Kyrkans Tidning 2006-2009. Anledningen är att lämna dem till tidningslådan på tippen. Året 2007 ,första numret innehåller en beskrivning av ofoget att hålla terminsavslutning i kyrka MED PRÄST ( DO:s uppfattning som delas av politiker.) Samtidigt är det väl staten som utser DO. Riksdagens beslut om jag fattar det rätt.
Fredrik Reinfeldt vår statsminister lär icke vara medlem i Svenska Kyrkan.Men trots DO:s syn på religösa -kristna terminsavslutningar har han inget emot att val till Kyrkomötet skall ske
under partibeteckning. Samtliga partier omfattar denna motsägelse. Vari ligger logiken?
Jo man måste se till att inga andra partier kommer till majoritet i Svenska Kyrkans Kyrkomöte.
Motioner i ärendet som kommer med förslag om att icke nominera till Kyrkomötet och underliggande steg direkt avslås och i bästa fall meddelar partiet "kanske nästagång".Om staten fattar beslut om att inget i skolan får anspela på vår i grunden kristna uppfostran borde banne mig partierna se till att genomföra antingen de kristna helgerna liksom övriga religioners helgdagar endast har röd dag på söndagen.

Samma Kyrkans Tidning har en artikel om vår nyligen kallade Biskop Antje Jackelén.
Hon beskriver hemmakyrkan Chicago som präglad av högkyrklig Liturgi och radikal politisk predikan. Kan kanske beskriva som en beskrivning av liturgisk följsamhet och en predikan som säger något väsentligt.

Svenska Kyrkan borde besluta om en ny valordning. T.ex. församlingen väljer kyrkofullmäktige och ser till att fullmäktige väljer representant(er) till Stiftstyrelsen. Indirekta val hela vägen upp till Kyrkomötet. Ge Biskoparna rösträtt och spar massor av pengar genom de indirekta valsystemet. Vad gör man inte för att få hjälp med administrering av kyrkoskatten. Fråga den sekulära Statsministern. Ändrad 2010-12-15 kl 18.01

Inga kommentarer: