torsdag 18 augusti 2011

Fredrik och Anders rensar i rabatten.

Ett reningsbad som gör mig glad blev genomfört häromdagen. Statsministern och Finansministern hade fått några dagar på sig att räta upp Alliansens politik.

Utan att tappa ansiktet kunde man genomföra anpassningen till den verklighet som föreligger.
1. Världens ekonomiska läge ger signalen om att vara försiktig och överväga vad som kan genomföras inom den närmaste halvårsperioden. Det blev räddningsplankan som fick Alliansen att hålla tillbaka det femte jobbskatteavdraget. Det politiska minnet är ofta ganska kort och denna förändring ger plusvärde. Det är egentligen inte synd om pensionärerna trots Göran Perssons bransdkattning men ger möjlighet att förklara NÄR man kan tänka sig att återställa vad som förskingrats. Därmed kan regeringen i lugn och ro lägga fram en avvecklingsplan och återställa tjuvgodset i små portioner. Varje portion ger plus i nästa val.

För Uppsalas del ser det ljust ut. En god ekonomisk styrka är bra att ha i ryggen.
Läget för att genomföra förändringar som ger tillbaka Akademiskas möjlighet att servera lokalt lagad mat till patienterna skymtar. Har man gjort fel är det viktigt att rätta till och nu kommer tillfället. Det är ursäktligt att man för några år sedan hämtar käket i Västerås. Unga friska politiker vill bestämma och de gjorde det. Men nu förefaller det vara läge att återgå till det normala - alltså lokalt lagad mat. Lämpligt är att jobba på matfrågan för de pensionärer som inte kan laga sin middagsmat själva. Det är i nuläget så att pensionären som får maten levererad i hemmet , in i kylskåpet och sedan hej då och tomt i huset igen. Där borde man kunna finna en smidigare lösning.
Alltså i nuläget med vikande världsekonomi har stunden kommit att genomföra förändringar i utspelet och glömma vad som varit fel och försöka utnyttja läget på bästa vis.

Inga kommentarer: