onsdag 11 juni 2008

Kyrkan mitt i byn

Två av våra barnbarn har klarat av 9 klasser i grundskolan. Skolan firar traditionellt att läsåret är genomfört. Kyrkan är som vanligt lokalen för arrangemanget. Skolan är stor och kyrkan fylls fyra gånger under förmiddagen. Vår unga komminister hälsar alla välkomna och talar om skolan, sommaren m m. Därefter gemensam psalmsång.

Rektorn talar och tackar av 9-klasserna. Därefter musik i flera former framförd av elever. Till fyra av eleverna utdelades stipendier. En familj har instiftat det till minne av en avliden dotter, som tidigare vari elev i skolan. Därefter avslutades samlingen med psalmsång. Musik och tal möttes med varma handklappningar av elever och församlade mammor, pappor, mor- och farföräldrar samt vänner.

Tänk att det går så bra med samling i kyrkan! Ingen förefaller ha tagit skada av den fina traditionen - snarare tvärtom. DO borde inse att en kyrka kan vara den festligaste lokalen på orten - varför gnölar hon? Är det en smittoeffekt hon tror kan skada någon?

Tack och lov för att traditionen vidmakthålles i våra fyra församlingar som dessutom har högstadet i en gemensam skola. Tack till lärare, präst och elever för en trevlig och frisk skolavslutning.

Inga kommentarer: