tisdag 12 maj 2009

Bröllop i Svenska Kyrkan NY

Lördagen den 9 Maj blev en höjdare. Vårt barnbarn Erica ingick äktenskap med Bryan.
Svenska Kyrkan där brudens två mostrar tillbringat många eftermiddagar i kyrkans läsrum och fikat med kompisar.
Förra gången jag var där var prästen där på sexmånaders tjänstgöring. Han hade anlänt dagen före det att jag tittade in. Vi satt och pratade, sedan tittade han på klockan och sade "att nu är det dags för Mässa". Det var ganska många som deltog i Mässan. Den här gången heter prästen Pilblad ,som varit i tjänst sedan 2007 tror jag. Han genomförde vigselgudstjänsten på ett förtjänstfullt sätt. Vi sjöng en psalm på melodin "Den blomstertid...) Eftersom Bryan´s familj
talar engelska så blev ceremonin tvåspråkig.
Det var trevligt att se att Ericas vänner Ingrid och Elsa också flugit över för att vara med om det hela. Elsa, vårt yngsta barnbarn sjöng två kärlekssånger på engelska .Hon sjöng med känsla och timbre. Vad månde bliva.
Sedan bjöd brudens Mor och Far på middag. En diskret restaurang ,som det är svårt att finna mitt i smeten.Men det är enkelt att hitta tillbaka -På väggen stod det enbart AQUAVIT.
Mat,service och miljö är något i särklass. Som mormor och morfar hade vi varit med om vårt äldsta barnbarns giftermål med en verkligt trevlig ung man Bryan. Vi firade jul tillsammans så hela släkten fick lära känna honom. Men det känns som att vi har en stor familj i USA numera eftersom Bryans familj är så varm och riktig.

Inga kommentarer: