torsdag 31 december 2009

Reinfeldt rider igen.

Nu anser stasministern att tiden är mogen för start av valarbetet. Från att ha varit lyssnande avser han att bli verkställande. Det mesta han genomfört har varit rätt och rimligt. Arbetslinjen är en genomförd idé som inte socialdemokraterna vågar ändra på. Hans första insatser gällde att få en ny regering på plats. Det blev trubbel med liberala förtecken. Stegö levde upp till sin roll som nyliberal.Ett flaggviftande som nyliberal innebar,att hon underlåtit att betala TV-licens. Hon sumpade möjligheten ,att bli regeringsledamot för någon längre tid. Dålig research av Fredrik. Räddningstjänsten gav henne möjlighet att besinna sitt ansvar varför hon numera har en viktig post i vårt samhälle.

Därefter har ju regeringen och ALLIANSEN fixat det mesta på ett utmärkt sätt.

Men den gode lyssnaren Reinfeldt måste ha vaxproppar i öronen. Ta t.ex. genomförandet av FRA-lagen, den rigida tolkningen av Sjukersättningsreformen. Den drabbar hans eget parti genom dålig hantering och framförallt genom de mindre,mäktiga ynglingar och flickor ,som
inte kan stå för vad de säger utan försöker maska sig undan rättfärdig kritik genom att skylla andra för sina tillkortakommanden. Modellen "vad rätt Du tänkt - fast det blev fel" är skadlig för Regeringens/Alliansens trovärdighet. Ingen på den borgerliga sidan kan väl ifrågasätta Regeringens vilja att fatta bra beslut till gagn för alla samhällsmedborgare. Ja möjligtvis pensionärerna, som brottas med ,att få ökade kostnader i form av avgiftshöjningar. Höjningarna är till viss del ett resultat,att köpkraften för de som har arbete blivit högre varför de inte känner av kostnadsökningar som stat och kommun kompenserat genom ,att höja avgifter.

Inga kommentarer: