måndag 23 maj 2011

Göteborgs moderater bör förklara sig.

Mr Magnusson som menar att SOS Alarm måste ge 12 % i överskott på verksamheten är väl ute och snurrar i alla fall. Ett av samhället ägt företag med uppgiften att transportera patientgerna till sjukhus går med 0,5% i vinst skall se till att vinstmålet skall vara 12 %.
Jag hade förväntat en beskrivning av om nuvarande satsning från samhället varit tillräckligt.
Har det v arit för många anställda? Svaret tycks vara att den som budgeterat verksamheten har gjort en bra kalkyl.
Men Magnusson tycks vara missnöjd med vinstens storlek. Hur tänker han klara 12-procentmålet. Kan ske med minskning av servicen? Eller att köpa tjänsten.

Förklara gärna vad som skall göra vinsten högre? Privata företag skall helst göra vinst på sin verksamhet. Kommunal och Landsting skall göra kalkyler som har en möjlighet att stå sig under året. Det förefaller ju vara läget att det mesta av budgeteringen är lagd i underkant.
Man kanske unde tänka sig att lönerna för de kommunala/landstingspamparna regleras efter opm verksamheten visa negativa siffror. T.ex om budgeten inte håller och ger 15% underskott borde i rimlighetens namn de ansvarigas löner (dvs.de som BESLUTAR) minska med 15%.
Det vore en vinst för samhället med politiker som kan lägga en realistisk budget.
Tänk efter - en vinst i ett statligt/landstingsdrivet bolag i detta fall 0,5% - blir väl frågan om hur de löst uppgifterna- är det utan anmärkning - dvs icke missgynnat "brukarna" så får man väl vara nöjd. Magnusson skulle kanske ägna sig åt privat verksamhet - där möjligheten finnes att vinstmaxim era.

Inga kommentarer: