måndag 4 juli 2011

Alliansen spårbunden med investeringsbehov.

Alliansen har gått som tåget under flera år. I nuläget har man kommit in på bangården och avvaktar växling till väl underhållna spår - alltså inte nuvarande spår utan de som komma skall.
Rent politiskt måste man kanske ta hänsyn till de missar man gjort till dags datum. Det är inte många - men klart störande för väljarna.

Statsministern hördes i dag planera för en eventuell spåprväxling. Femte jobbskatteavdraget hamnar nog tillfälligtvis i godsfinkan. Frågan gäller voteringsläget i Riksdagen. För att få med
Miljöpartiet och kanske även Socialdemoktraterna på vagnen får manb investera i tillfälligt nytänkande. Själv ansåg jag att de tre första jobbskatteavdragen var jättebra. Det fjärde började kännas enkelspårigt och en gest för ideologins skull. Det femte vinkar stinsen redan för växling till annat spår. Kort sagt femte jobbskatteavdraget blir omrangerat och så talar vi inte mer om det.

Annars fungerar det mesta helt OK. Axén som socialstyrelseintresserad politiker vill inte svar på om han kände till Cristinas invändning. Pojkarna runt Statsministern har svårt att använda klarspråk. Dålig uppvisning av en god politiker som tydligen blivit illa informerad.

Tänk vad det kan kännas enkelt att klaga på något som i grunden är helt rätt.
Det är läge i att investera i sanningen och säga som det är.

Inga kommentarer: