torsdag 14 juli 2011

Politisk think tank- ömsom full -ibland blank.

Rhodins tänkare sitter lugnt med hakan i sin hand. Politikerna tankar följer strömmen. Oftast är det partiernas kärna som kläcker idéerna som sedan utformas av diverse byråer som får väl betalt för sitt uppdrag.

Mera sällan tänker politiker om nu när det ändå burit till. Ett exempel så gott som något är väl det 5:e jobbskatteavdraget(själv reagerade jag efter trean). Analysen kan inte bli annan än att M uppfattade de fyra första så attraktiva att man gott kunde köra varvet minst en gång ytterligare. Vad kunde man gjort i stället? Kanske renovering av det av Socialdemokrater,Bondeförbundare och numera Alliansen glömda Statens Järnvägars banverk?

Tanken svindlar- hur kan det komma sig att vår nation vanvårdar vår egen järnvägsstruktur?
Det räcker väl med att peka på det i sig privata järnvägarna i alplandet. Alltid i tid-rent och snyggt-högsta kvalitet på lok och vagnar. Där förekommer tydligen snö under vintern - inga olösliga problem. Pengar kan säkert plockas fram av vår regering om den vill. Redovisa hur det skall gå till. Redovisa samtidigt vad för gott det femte jobbskatteavdraget gör - redovisa samtigt följderna av att inte genomföra det.
Det är inte till min egen förnöjelse att konstatera att avdraget inte finner nåd inför ens borgerliga tidningar. Hittar ni ingen annan uppgift för pengarna -så då järnvägars!!

Inga kommentarer: