söndag 2 december 2007

Sjuka tabbar drabbar sjuka och försvaret.

Regeringen säger att ingen skall få högre sjukersättning än 75% även om de har egen tilläggsförsäkring. Anledningen tycks vara att det skall ej löna sig försöka skydda sin köpkraft någorlunda hyggligt. Fråga: Gäller det för privata försäkringar som tagits i privata bolag?
Fungerar likheten inför lagen? Har regeringen försökt skjuta sig i foten - med lösa skott från
försvarets strypta budget. Det lät i alla fall som försvaret kunde tänka sig att sälja ut överskjutande lokalytor till regeringen. Om en regering fattar beslut om nerdragning när den tillträder så får den väl gilla läget och omfördela kostnaderna från försvaret och till den centrala statsmakten. Då konstaterar man att kostnaderna för statens centrala organisation blivit för stora..
Då får man spara ¨genom att sälja ut överskottet till den privata sidan", men gör det inte genom att sälja bort infrastrukturen till utländska köpare.
Regeringen har en första uppgift - se till att försvaret uppnår önskad kvalité och betala vad det kostar. Annars är jag rädd att priset blir moderata försvarsvänliga röster - som kanske gillat det mesta Ni förändrat - men inte allt. Patron ur för säkerhetens skull!

Men enligt min mening är det helt OK att sälja sådant som ej skadar infrastrukturen.

Inga kommentarer: