lördag 12 april 2008

Psykosociala arbetsmiljöfrågor - kyrklig mobbing?

Uppsala stift har stiftsfullmäktige under maj månad. En motion är att vänta om att tillsätta en arbetsgrupp för psykosociala arbetsmiljöfrågor. Ärendet kommer upp i dag på Centerns i Uppsala län distriktsstämma. På UNT:s debattsida föreligger en utförlig redogörelse.

Länets specialist i ämnet är utan tvekan Mats Jonsson och beskrivningen får man väl anse som
behärskad och initierad.

Alltför många församlingar har hamnat i kläm vad gäller trosutövandet? Det är helt enkelt otroligt att troende som predikar i enlighet med den lutherska trosuppfattningen får på huden för ogudaktigt betende i psykosociala arbetsmiljöfrågor.

Mats Jonsson sitter visserligen inne med facit grundat på lagens uttolkning. Därför är väl dagens artikel se http://www.unt.se/ Ni hittar den under Debatt välgörande att ta del av. Problemet gäller ju inte enbart kyrkan utan många arbetsplatser med arbetsledningsproblem.

Det är ingen liten fråga - senast fick en församling i Uppsala Stift betala över miljonen för illa hanterat psykosocialt arbetsmiljöproblem. Där fick man dessutom klart för sig att ett domstolsutslag av kyrkans representant ansågs fel. Kommentaren var det var så mycket mer vi
hade kunnat säga för att få rätt.... en sann kristen reaktion?

Inga kommentarer: