måndag 31 maj 2010

Maria Wetterstrand har fel framtoning

Maria Wetterstrand hade i gårdagens TV-debatt mot eller med skolminister Jan Björklund en framtoning som fick mig att tänka på skurpulver (Häxan). Hon saknar för tillfället den friska glädje som hon tidigare utstrålat. Nu framträder hon som en sann oppositionspolitiker med hunger efter makt och härlighet. Det resonerades ju för några år sedan om att MP:s åsikter tangerade den politiska uppfattning som delades av Alliansen. Nu har MP fått en ny agenda som speglar en Rödgrön politik. Undrar just om Wetterstrand inte sänker sitt partis röstandel när hon hoppar på Jan Björklund?

Under senare tid 2008-10 har jag dagligen läst Dick Erixsons blogg och betraktar den som den bästa politiska vägvisaren. Därmed inte sagt att det alltid går åt rätt håll - men för det mesta.
Hans kommentarer har gått från att Bush alltid har rätt till att Obama alltid gör del("eller som Bush aldrig skulle ha gjort ") Numera ägnar han sig åt en balanserad välbehövlig kritik av såväl Alliansen som de Rödgröna. De Rödgröna får för de mesta svidande kristik något som de förtjänar mer än väl.

Inga kommentarer: