lördag 28 april 2012

Dom skattar oss högt

Ett parti som säger sig vilja minska skatten för de människor som har inkomster blir inte riktigt nöjda med utfallet.  Finansminister Borg  deklarerade att han som regeingsledamot  skulle i möjligaste mån se till att skattetrycket minskade. Elkostnaden för vanligt folk blev inte lägre snarare högre. Först kom Nordpol
och lyckades manövrera elpriset högre och högre. Det tillkommer ju mervärdeskatt på  priset.
Sedan följde skatt på skatten - även de ett påhhitt från Regeringen.

Som om det inte var nog med att tillhöra "kasten" högskattekramare så är vi ett av de länder där befolkningen betalar högst skatt och den maskerade maskerade avgifthandteringen ökar hushållens kostnader ytterligare.
Tyvärr så stämmer inte utfallet med vad som utlovades av Alliansen - lägre skatt.

Samtidigt meddelas det att stora företag med extremt höga vinster - säljer dessa vinster till sina dotterbolag eller "oss närstående bolag i t.ex. Holland för  NOLL KRONOR för att sedan köpa tillbaka pengarna för  samma belopp som man tidigare hade som vinst i Sverige. 
Finansministern morrar och säger att så här får det inte gå till. Men  han gör inget åt det.

Det förefaller som Modewrater och Socialdemokrater kan komma att bilda samlingsregering - under förutsättning att Vänstgerpartiet ställs utanför  och får känna sig lika utanför som SD.

"Löftena kunna ej svikas" - men visst görs det försök i form av glömska och nya tjänster " Rerpliken - vi har lämnat den uppgiften och vidare. Det låter inget vidare med sådana kommentarer.

Inga kommentarer: