torsdag 13 mars 2008

Public - social - democratic-Service -?

Stina Dabrowskis avskedsprogram avslöjade vad det är som driver Public Service. Det nuvarande programmet prisades med stolthet för att vara ett program som hade mycket högre tittarsiffror än tidigare debattprogram. Någon hade bara 105.000 tittare - minoritet! - ta bort.

Stina försökte också trycka ner Maria Abrahamsson i skorna. Hon misslyckades enligt min mening. Greppet att plocka dit företrädaren för Världen - i Dag Sievert Öholm - för att försöka göra sammaledes, blev väl inte så lyckat det heller. En gäst som förefaller att ha jäst på senare tid. I alla fall verkade han uppblåst besserwisser.

Socialdemokratisk riksdagskvinna klagade på att regeringen inte var representerad. S var ju alltid på alerten med att ställa upp i nuläget - när man är i opposition. Tacka 1000-an för det.

Federley var i kväll en klart lysande stjärna. Han parerade angreppet på konsumtionssamhället.

Det nya bloggfenomenet som har en modeblogg som rundar 200.000 läsare i veckan, talade tillsammans med Veckorevyns Chefredaktör för vikten av att konsumtionen ökar, inte minst för de fattiga ländernas ekonomi. God ekonomi hjälper vanliga människor till ett bättre liv om efterfrågan på deras produkter stiger. Båda dessa unga kvinnor var suveräna. Maria Wetterstrand företrädde en uppfattning, att konsumtionen mycket väl skulle kunna minskas på de produkter som hon inte gillade. Annars var hon glad och trevlig - trodde väl hon deltog i en kritisk regeringsdiss.

Maria Abrahamsson klarade debatten väl och påpekade att det var väl bra om hon fick tala till punkt när hon ändå var inbjuden. Inbjuden var hon, sa Bill, men inte skulle hon väl säga emot Stina, sa Bull. I dagens läge fick Stina sina fiskar varma sa Måns. Regeringen kan sova lugnt.
God natt.

1 kommentar:

Per Westberg sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.