tisdag 4 mars 2008

Jätteproppen Orvar

Alliansen lägger ner ett berömvärt arbete på att få alla i jobb. Alla som får ett jobb efter avslutade studier har alla möjligheter att bygga upp ett gott liv med familj och barn. Alliansen vill att målsmännen, genom god samhällsplanering, har likvärdiga möjligheter att försörja familjen och fostra barnen. På äldre dagar bör varje medborgare ha en pensionsinkomst som går att leva av. Så långt är det rätt.

Per Schlingman har i sin iver att sätta alla i arbete till dess döden skiljer oss åt tittat in i framtiden. Han ser att framtidens Sverige får brist på folk som arbetar. Alltså gäller det att få de äldre i arbete. Orsaken är Jätteproppen Orvar som nu går i pension - och dessutom med goda ekonomiska resurser. Undantagna de kvinnor som fostrade barnen genom att arbeta i hemmet.

Tanken att pensionärer skall få arbeta efter 67 års ålder är helt riktig. Tanken att företagen skall tvingas behålla den som är äldre än 67 år förefaller hämtad från någon gammal kommunistregim. Där var det enkelt - staten och företagen var samma sak.

Slutsats: Företagen får gärna behålla pensionärer som uppnått 67 år i arbetet - om dessa själva önskar och företaget anser det vara bra. Alliansen skall sträva efter att medborgare som fyller 67 år har en god pension som gör det möjligt att välja själv. Företagen skall ej tvingas behålla personal som uppnått pensionsåldern om de ej anser det utvecklande och nyttigt för företaget.
Det är bra med en regering som tänker på medborgarna - men krångla inte till det. Det klarar vi själva.

Inga kommentarer: