lördag 24 april 2010

Regeringen borde informera mera!

Alliansen som jag bedömer vara kompetenta vad gäller vår ekonomi har ett svart hål när det gäller marknadsföring och information.Under den innevarande mandatperioden har pensionärernas klagan fått härja fritt. Varför? Kan någon beskriva vad som verkligen hänt?
Gick det egentligen till så här.
Förutsättningen var problemet med att pensionsöverenskommelsen skulle komma att resultera i sänkta pensioner - ett beslut som gemensamt träffats av alla partier och väl stadfästs av Riksdagen.

Hur marknadsför man detta. Tänk om man genomfört regeln att tala sanning och ge raka besked.
Vad behöver allmänheten och framförallt dem de gäller pensionärerna få kännedom om.

Riksdagen har bestämt att pensionerna regleras av utvecklingen av Statens finanser.
Detta kommer att innebära att pensionerna blir något lägre.
Regeringen ser möjligheten att lindra detta genom att sänka skatten för pensionärerna.
Nu har vi sänkt (din) pensionärernas skatt tre ggr från den tidpunkt vi kom till makten.
Förhoppningsvis kommer pensionen trots utfallet av vår gemensamma överenskommelse
att bli nästan oförändrad. Har Du som pensionär tänkt på det att Dina barn som jobbar har fått betydande skattelindring genom jobbskatteavdraget? Numera får de mer pengar kvar , något som kommer väl till pass. OBS! Dina vänner som har lägst pension har fått en höjning för att klara sig bättre. Du som har bostadsbidrag - se till att Din kommun inte minskar det bara för att Staten har hjälpt till med skattesänkningarna både för Dig och dina närmaste som jobbar.

Så kan det se ut. Schlingmann borde kunna beskriva fördelarna för pensionärerna med några få ord och delge dem till de övriga slipsfria lobbyisterna samt naturligtvis till gruppen PENSIONÄRER..Men tänk på att sanningen skall göra oss fria.

Inga kommentarer: