fredag 23 april 2010

Informationskompetens för politiker - medioker.

Konsten att redogöra för politiska förslag är inte bästa grenen för något parti.
Oppositionen gör bilden skev och ganska lögnaktig. Alliansen klarar inte att ge klart besked.
Ta t.ex. den skärande serenaden från ledningen för pensionärsförbunden. PRO kör vänstervalsen och SPF åstadkommer inte något övertygande heller.

Alliansen har ett budskap ,som de inte brukat. Riksdagsman Lennart Hedquist skriver i dag på
Http://UNT.se/debatt och slutar med klämmen " Vad somsåledes kan konstateras är att påståendet om skattevillkoren för personer över 65 år försämrats under denna mandatperiod är felaktig även om skattesänkningen på arbete är ännu större. Skatten för pension har liksom på arbete sänkts stegvis samtidigt som det blivit mer lönsamt att arbeta efter 65 år"
Det är på detta vis man skall informera - med sanning och balans. Skadan att tidigare har slarvats med denna typ av information får väl hamna hos vår Guru utan slips. Gör man för storafel så kan snaran dras åt - är det kanske anledningen till det folkliga utan slips?
Moderaterna bör se till att informationen är rak och genomtänkt det uppskattar väljarna.
PRO och SPF har varit dåligt pålästa och hamnat hos vår Allians på möte - som även de var ganska oförmögna att ge raka klar besked. Synd när det finns så många välutbildade lobbyister i Alliansen - predikanter,marknadsförare bl.a. men de har ju uppgiften att förvrida synen på oss människor och det är väl kanske där felet ligger.

Inga kommentarer: