fredag 16 april 2010

Vårbudgeten är vår Budget!

Till största delen fungerade Finansministerns redovisning av Vårbudgeten.
Det framgår mellan raderna att finanserna är ganska goda. Redovisningen av vissa årgärder och beslut borde göras mer jordnära. T.ex talar man om att man tre ggr sänkt skatten på pensionen så borde man exemplifiera detta. Man kan visserligen finna det på några bloggar - men det vore tydligare om finansen redovisar det. Walthersson som redovisade och debatterade för Miljöpartiet hade lika väl kunnat vara Vänsterns representant. Hon lyckades under alla omständigheter skrämma skiten ur många ,som kanske kunnat tänka sig rösta på dem.
Borg hjälpte henne ju genom att påminna om de 2:- i extra skatt för bensinen som MP tänker genomföra. Först stänger man bensintapparna i landsorten ( där har väl regeringen dessväre inte signalerat någon förståelse för folkets vrede(Moderater är vreda de med). Sedan vill man alltså höja resekostnaderna för oss i landsorten. Funderingen som Göran Pettersson i Lohärad fört till torgs om vad som händer med miljön om ett vulkanutbrott sker blev i dag ganska tydligt.
Naturen är den stora läkaren medan Miljöpartiet är den stora lekaren.Jag trodde att de kanske var en aning borgerliga , men har tvingats leva med ökat tvivel om den saken.

Inga kommentarer: