söndag 24 februari 2008

Ljuger Du så svartnar tungan:

I vissa fall sätts målen högt. T ex socialdemokraternas utnämningspolitik ansågs vara Pyssliga Perssons egen lekhage. Om Alliansen kom till makten skulle alla betydande statliga tjänster offentligt utlysas och sökande var välkomna med sina CV för ordentlig genomgång.

Så blev nu inte fallet. Men fanan skulle hållas högt - och färgen skulle också hållas.
Som barn ficka man höra att "om man ljuger så svartnar tungan". Jag vet inte hur många gånger man måste ljuga för att få svart tunga. Men det är förmodligen ett stort antal. Annars hade väl såväl borgerliga som socialistiska tungor i riksdagkorridorena varit sotsvarta. Odenbergs utnämning är kanske helt på sin plats. Men metoden är icke rumsren om man skall offentligt annonsera tjänster och arbeta med ett rikt urval av sökande.

Tag bort beslutet och säg att det inte skall gälla i framtiden. Eller framhärda och gör som Ni utlovat inför valet 2006. Men försök inte ljuga eller modellera om sanningen. Jag blev sur på pensionärsrörelsen som försökte tala om att det hade blivit sämre pensioner för oss pensionärer sedan jobbavdraget började fungera. Det var - och är - en undanglidning för att maskera verkligeheten till att gälla för något annat än vad som var fallet. Skattereduktionen för den som har inkomst av tjänst är en alldeles utmärkt metod. Pensionärerna har inte fått sämre skatteavdrag än tidigare - men den arbetande befolkningen har fått skatteavdrag - förmodligen för att få råd med de nya avgifterna.

Enligt min mening skall pensionerna anpassas till de ökade avgifterna som drabbar alla.Avsikten var väl att de nya avgifterna och de ökade a-kasseavgifterna skulle kunna passera när den arbetande befolkningen fick jobbskatteavdrag. Som pensionär anser jag att en justering av pensionen snarast bör genomföras.Alltså kompensera för avgiftshöjningarna. Läste Per Bills inlägg i pensionsfrågan (http://www.unt.se/) i dag söndag.

Och framförallt - tala klarspråk och dribbla inte med orden. Befolkningen kan få höjt blodtryck på grund av för högt skattetryck. För det var väl lägre skattetryck som utlovades - totalt sett! Basuneras ut av en vacker rosafärgad tunga.

1 kommentar:

>Genrich sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.