måndag 22 september 2008

Alliansen höjer sig över mängden.

Dagen debatt angående Sveriges utgifter och inkomster var mycket klargörande.
Finansministern var klar och tydlig och fick fram budskapet. Har aldrig hört honom så engagerad sedan Alliansen kom till makten. Något som alliansens medlemmar har svårt för är att beskriva verkligheten. Men i dag fungerade Finansministern och Kd:s representant
utomordentligt väl. Thomas Östros är politiker på så sätt att han väljer de mest halsbrytande påståenden som till stor del är halvsanningar men syftar till att ställa motståndarna i begrepp att svara på halvsanningen. I dag fungerade det bättre med raka svar på S,Mp och V:s djungelkrig. Pensionärerna skall få lägre skatt - riktad till de sämst ställda. Nu börjar det väl äntligen gå fram. Själv får jag några korvören i nuläget men kanske jobben blir fler och pensionen högre. Pensionärsrörelserna måste svara på varför de säger att pensionärerna har fått högre skatt - (än de som arbetar) men de har inte fått högre skatt jämfört med utgångsläget. Däremot har vi fått högre kostnader - avgifter-skatter på drivmedel . Inflationen drabbar oss naturligtvis hårdare än de som fått jobbskatterabatt - men på något sätt får det gå.
De med lägstra pensionerna får skattelättnad och det är bra.

Men de som inte får skattelättnad är de sjuka och arbetslösa. Grunden till det är nog den ,att man vill få in fler i jobb av dem som inte vill jobba. Ser i min omgivning exempel på den formen av att följa Mp:s förslag om att arbeta färre timmar . Dessa personer har redan tagit ut kortare arbetstid och fått ersättning vi A-kassan. Det skall bli intressant att se om någon kommer att känna sig utpekad.

Men i dag blev jag glad över Alliansens raka och tydliga förklaringar.
Tomas Östros försökte vända bort oppositionens tillkortakommanden genom att tubba på sanningen och ha utomordentligt dåligt ´minne vad gäller tidigare bravader.

Nu väntar jag bara på Statsministerns FRA - beslut. Har han kört in i väggen är det väl lika gott att backa och göra om. Gör de över alla partigränser!!

Inga kommentarer: