lördag 13 juni 2009

Partipiskan förklaras - och förkastas

Anne-Marie Pålsson riksdagsman i Moderata samlingspartiet har avslutat sitt uppdrag på egen begäran. Rakryggad beskrivning av en del olater , som råder inom alla partier och skapat debatt på tidskriften http://www.svensktidskrift.se/ Det är http://www.minamoderatakarameller.blogspot.com/
som satt mig på spåret. Erik Weiman som klättrat högst på Landstingspinnen och blivit landstingsråd , har skrivit en motartikel ,där han hävdar,att Anne-Marie Pålsson har fel.

Den strama excersis som övertygade alla moderata riksdagsmän,att rösta i integritetsfrågan
på Regeringens förslag i fråga om övervakning på internet, fick omedvetet ett svar.

Erik Weiman tycks vara av den uppfattningen,att riksdagsmännen skall göra som partiledningen säger och inte föra fram någon annan uppfattning. Tydligen hade han för bråttom med slutsatsen, att det var detta som var riksdagsordningen innebörd.

Läs gärna de två länkarna och börja med minamoderatakarameller.
Tillämpningen av Erik Weimans förslag innebär ,att man kan komma sig upp i den politiska världen genom att bocka och tacka för partiledningens förslag utan invändning.

Mycket talar för, att personvalsmöjligheten skulle må väl av att tillämpas utan den förhållandevis högt lagda ribban. Kanske kunde man helt ta bort den?

Inga kommentarer: