måndag 1 juni 2009

Uppsala -lustiga huset?

I det kommunala livet är det ibland oroväckande tyst. Så är inte fallet vid Uppsala kommunfullmäktige sammanträden. Men det föreligger en avgörandeskillnad!
Beroende av var den politiska makten hör hemma för tillfället , så brukar i allmänhet oppositionen vidataga åtgärder för att torpedera sammanhanget.
När Alliansen kom till makten pratade sig Socialdemokraterna sig "blåa" i många fall i pseudoärenden. Nu kanske det är lite tvärt om - Alliansen vill kanske demonstrera ,att de inte breyr sig så mycket om oppositionens propåer.
Under alla år har man hört samma visa om hur kommunfullmäktigemöten går till.
Beskrivningen ,som i årets tappning var vänstervriden, påpekar ,att tidningsläsning förekom, varför just Grönköpings Veckoblad - hemlandstoner för halva styrkan? Det rörde sig tydligen för KD under kvällen. Har ej tagit del av prottokollet ,men förutsätter,att beslutsfattarna funnit det för gott,att klart redovisa ,att kommunala pengar i övermått bör undvikas i privata rörelser.
Det går åt i Konsert- och konferenshusets överkostnader , som någon får betala - gissa vem - jo Du och jag. I den delen av politiken är samtliga politiker överens. Läs insändare i www.unt.se


I kväll skall jag på ett välbesökt möte i Knutby Församlingshem. Almunge samfälda kyrkofullmäktige har det årliga mötet där föregående årsberättelse föredras.
Det blir säkert fler närvarande än vid söndagens Högmässa.

Inga kommentarer: