måndag 1 februari 2010

Har Heimdal tvättat sin solkade heder?

Ola Larsmo har fått sin beskrivning av hur Bollhusmötet i Uppsala avlöpte. Sveriges Radio program 1 . I kväll var det del två. Det är många efternamn vars halsar borde tvättats för 70 år sedan. Men i stället blev det pampar i vår stat. Det är ingen tvekan att flertalet av Heimdals medlemmar stod på dåvarande Högernpartiets sida.
För några år sedan började Ola Larsmo luska i hur Bollhusmötet avlöpt och fann att kopplingen till Heimdal var skarp. 2006 skrev UNT en skarp ledare i ärendet där man ställde frågan varför Heimdal inte ville lämna tillgång till de protokoll och skrivningar som rörde bl.a frågan om invandring för 10 utbildade judiska läkare som på så sätt hade kommit iväg från terrorn i Tyska Riket.
Heimdal har alltså något ganska nesligt att försvara och undangömma det genom att inte lämna tillgång till sina handlingar i ärendet. Från 1937 till dess att det började osa katt i nazisternas Tyskland var Heimdal som de förefaller styrda av rashatare och nazister. Det kladdar ju ännu i dag av sig på borgerligheten.
Hade Heimdal öppet redovisat hela Bollhusärendet redan 2005 så hade allt varit ur världen.
Nu fick vår kära Sveriges Radio möjligheter att väcka frågan inför valåret. Det ger en ganska bra möjlighet till, att kolla om byken klarar en ordentlig tvätt. Det gör Vällinge?

Inga kommentarer: