tisdag 23 februari 2010

RUT och ROT är RÄTT.

Under några veckor har larmet gått vad gäller RUT. Stockholms (S) har väckt tanken att haka på MP som ser RUT-avdraget som en möjlighet för människor att få hjälp med olika saker de inte klarar själv. De flesta S-bloggar som under veckan har bloggat i ärendet försöker ge sken av att det enbart är en lyxrabatt för de rika -de som de säger är de enda som har råd med hemjälp.
Socialister räknar ju enbart med att staten skall ta hand om alla pengar och sedan fördela ut på tjänster som kommunal/landstingspampar beslutar.
Nästa ingen har talat om vad RUT-avdraget gör för de som utför tjänsterna. Tänk att komma i tjänst och få vita skattade kronor för sitt arbete. Kronan på verket är ju dels att få jobba och dels att komma på kartan. Det innebär att man får bättre pension när den dagen kommer.
Det är inte enbart "rika" som köper hjälp utan pensionärer som inte klarar att klättra runt väggarna får städfunktionen fixad. S tycks i debatten anse att det är enbart den skatterabatten som de med höga inkomster får är orättvist. Förmodligen skulle vi utan RUT-avdrag enbart se svarta pengar i branschen. RUT och ROT är RÄTT i nuvarande läge.

Inga kommentarer: