måndag 3 november 2008

Kontraktsprostvisitation

Almunge kyrkliga samfällighet kommer att få besök av Kontraktsprosten Per Rydberg nu i november 20 - 23 . Hans uppdrag är att visitera Almunge,Knutby,Faringe och Bladåkers församlingar. Ett gediget program med besök i alla församlingar. Kyrkonämndens ordförande,Kyrkorådets ordförande,kyrkvärdar,präster,kyrkvaktmästare och musiker ombeds att närvara. Start Faringe Kyrka den 20 november 09.00 och Mässa i Faringe kyrka.
Sedan rullar programmet på under två dagar. Den 23 kl.11.00 är det visitationsmässa i Almunge Kyrka - med pastoratets körer under ledning av Cecilia Bern Angsten och Mattias Jansson. Det hela avslutas med Visitationsstämma i församlingsgården.
Tänk så bra att församlingsgården är så välutvecklad med utrymme för större samlingar.

I morgon skall jag och min fru äta sopplunch i Knutby församlingshem. Det bruka samlas 30-talet församlingsbor och antalet ökar nästan varje gång. Lunchen lagas av husmor som är framstående när det gäller mathållningen. Utmärkt mat trevlig samvaro - kyrkan lever - dessa soppluncher fyller ett behov och stärker samhörigheten mellan kyrka och församlingsbor.

Rapport följer så småningom vad gäller visitationen.

Inga kommentarer: