lördag 1 november 2008

SVD-KYRKA-ÄKTENSKAP-SKENHELIGHET

Vi tycks vara vid vägs ände när det gäller äktenskapsfrågan.
Göran Hägglund vill kompromissa i frågan.
Moderaterna vet inte hur det skall ställa sig- fläskbenet invald till Kyrkomötet spökar.
Alliansen förefaller försöka spela svarte petter - vem skall viga homosexuella?
Nu är det dags att efter SVD:s artikel med insändare - en insändare för och en emot på Lördagens Brännpunkt - symptomatiskt på Alla Helgons Dag . Vi ha tänt ljus för minnet av de under året avlidna i församlingen.

Frågan är väl om Svenska Kyrkan - folkkyrkodomstolen Kyrkomötet inte är beredda att gå några steg längre än önskvärt. Det beror kanske på om deras insikt är att de representerar en trosinriktning eller den sekulära politiken.

Teologerna borde verka för välsignelseakter för de par som har ingått civilrättsligt äktenskap.
Ateisterna - borde verka för att civilrättsligt äktenskap lagfästes för alla.
Politikerna borde verka för att frågan blir avklarad och kommer bort från agendan.
Teologerna om de verkligen har en teologisk uppfattning borde ta konsekvenserna för att de samvetsömma präster som ej vill viga homosexuella/lesbiska par avtackas med avgångsvederlag eftersom de ej delar Svenska Kyrkans syn på äktenskapsfrågan.
Tänkvärt är dagens evangelietext - som inte handlar om äktenskapsfrågan -men väl frågan om människans vidare öden. Det finns hopp!
Lukasevangeliet Kapitel 6 Verserna 20 - 26 innebär förhoppningar och varningar.
Verserna 27 -36 är livskunskap och goda råd. Vers 42 har vi alla nytta av att ta del av - den om bjälken och flisan. Biskopar! Informera oss som försöker föra ett rättrådigt leverna - hur ser Ni på äktenskapsfrågan? Biskop Caroline Krook har sedan länge tagit ställning - men hon går snart i pension. Så övriga förväntas komma med en rak och teologisk information.
Pastor Janssons kyrkvaktmästare hade ju sin uppfattning klar om kyrkans män. Jag tror han uppfattade kvinnorna som mer trosfasta.

Inga kommentarer: