onsdag 26 november 2008

Sveriges Radio - Översittarfasoner

Ekot i dag kl 17.00.
Först meddelar man att man sökt att få någon minister att ställa upp i intervju/debatt i samband med temat " gör regeringen tillräckligt mycket EU:s i kampen att bibehålla konsumtionen.- Eller som EU kallar det stimulansåtgärder.
Fyra ministrar tillfrågades och kunde inte. Men en som kunde var naturligtvis lilla rödluvan Östros - . Han hade åtgärder som vidare översteg vad regeringen hitintills deklarerat. Socialdemokraterna skulle naturligtvis göra mycket mycket mer för att hålla hjulen igång. Otillräckliga åtgärder från regeringen tyckte han.
Den förmodligen rödblommiga programledaren lät oss förstå att regeringen hade brustit i sitt värv genom att tacka nej till intervjun också.
En fråga jag hade förväntat mig från programledaren var . "Vad skulle det innebära att snabbt hinka ut av vårt budgetöverskott och vad skulle det innebära för oss skattebetalare i ett längre perspektiv".Inte kom den frågan upp inte.

Sveriges Radio är enligt sina reklamslingor oerhört neutrala när det gäller politik. Den frågan kan man bara gissa sig till svaret på.

Östros ville se till att studenter,pensionärer,byggnadsarbetare och övrig valboskap hade mest utbyte av just nu. Regeringen kommer säkert med ett väl övervägt förslag inom kort.

Själv anser jag att regeringen ibland menar en sak och inte fattar att den strategi som läggs
inte gör som den tänker. Några exempel:
Fastighetsskatten. Avsåg att ta bort överuttaget i taxeringsvärde. Avsåg förhoppningsvis att ingen skulle behöva betala mer i fastighetsskatt. Felträff - sköt sig själva i foten.
En obebyggd tomt skattebeläggs baserat på ett värde 3 ggr högre än en bebyggd tomt. Sköt sig i ena stortån.
Nu kommer nästa felsyn. Om man driver ett sjukhus och ser till att finna en privat aktör som sköter hela arbetet så är allt gott och väl. Rätt tänkt. Men Danderyds Sjukhus - gamla Mörby lassarett köpte städningen på anbud. Det kanske inte blev billigare men man slapp kontroll och sådant tjafs.
Företaget som utför städningen har egen kontrollant. Jämför med tidigare modell - Avdelningssköterskan svarar för att städningen utfördes på ett acceptabelt sätt.
Den foten - eller den ömma tån som träffades innehas av Landstinget.
Gör sjukvården en tjänst - köp in det bästa - men kontrollera leverantörens arbete.

Inga kommentarer: