tisdag 17 mars 2009

Kungahuset

Hörde dagens Ring P1 och en underlig typ från Linköping som på ett föraktfullt sätt talade om kungahuset och det stundande giftemålet.
Programledaren försökte väl hantera hans skitprat. Allvarligt är hans sätt att medvetet vända och vrida på orden. Konungahuset skulle inte ha någonting som de lät. Sedan kom två damer till tals. En påpekade att Sverige ingick ett avtal med Jean Baptiste Bernadotte för att han skulle komma hit. Avtalet gick ut på att Konungahuset skulle betalas av Svenska staten för all framtid-alltså så länge ätten innehar konungamakten.

Hur kommer det sig att många politiska partier underskattar kungahusets betydelse för vårt land. Sverige har under lång tid levt under lugna förhållanden och har ett kungahus som ger glans åt vardagen och har stor betydelse för vårt internationella anseende.

Avtalet med Jean Baptiste var en räddning i nöden på den tiden. Vem var det som sade "att man kan alltid lita på den svenska ärligheten"?
Republikaner i alla partier kanske skall läsa på i historieböckerna och dessutom räkna på vad det skulle kosta Sverige att säga upp avtalet.
Lista gärna. Ekonomi, utrikespolitik,turism,export och anseende.
Tänk att en skitstövel i Linköping har kunnat få mig till detta! Damerna som påpekade att avtalet med kungahuset föreligger kunde mer om Svensk Historia än vad våra republikkramare vill känna till.

Inga kommentarer: