torsdag 26 mars 2009

Tafflig riksdagsdebatt

Det gäller att vara positiv. Dagens riksdagsdebatt angående bonusavtal blev seg och i stort sett svaret skyldig. Ingen talade klarspråk. Katastrof att Maud Olofsson inte heller lyckades klara av att säga varför ändringar är att vänta.
Kan det egentligen vara så svårt att hantera ett anställnings och löneprogram för högre tjänster
i statens verk och aktiebolag.
Ta exempelvis en statlig VD som får en lön - säg 500.000 / månad - bra betalt.
Är regeringen av samma åsikt så är det bara att betala. Vill den man anställer ha högre ersättning så är det enbart att fråga nästa kvalificerade sökande.
Har den högt och lagom betalde gjort ett gott jobb under något år kanske han vill ha löneförhöjning. Kan man inte undvara honom så är det väl bara att förbättra lönen.
Passar inte det så får han söka annat jobb och man går till nästa person.
Men näringsministern skall ha klart för sig att det privata näringslivet kanske lever på andra höjder. Låt dom göra det då. Dagens debatt som slutade utan klara svar men en ljuspunkt var fenna gång Karin Pihlsäter. Thomas Östros har jag sällan sett bättre han sade inte ett ord för mycket. Men det berodde väl på att han inte deltog fegisen. Hans ersättare hade en betydligt bättre ton och kom med ur oppositionens synpunkt betydligt bättre debatteknik.

Inga kommentarer: