onsdag 16 september 2009

Ett brev betyder så mycket

I går damp ett brev från partiet ner i lådan.Ett parti med en säker blick för vad man vill göra.
Men när brevet handlar om Kristendom,humanism ,traditioner,etik,moral,medmänsklighet
så blir jag en aning konfunderad. En kyrka öppen för alla,förtroendevalda tar ansvar för och är med och utvecklar kyrkan. Demokratisk fråga,kulturarv,låg kyrkoavgift, Sverige starkt sekulariserat land land,vill verka för att bevara vigselrätten,viktigt att bevisa att partiet bryr sig om icke-materiella frågor också.
Ja det var en samling floskler som ville göra mig uppmärksam på hur viktigt det är att ett parti med sekulär ledning ändå tar sig tid med den gruppen som intresserar sig för teologiska förhållanden och i flertalet fall kanske är anslutna till ett trossamfund.
Bibehålla vigselrätten. En rak förklaring hade varit, att vi vill inte bli av med vigselrätten för allt smör i småland trots,att den utökats med fler möjliga vigselpar genom en svajande trosanalys.
Numera är älska ordet för dagen tillsammans med miljöproblematiken. Alltså höger - den nya högern i mittenfilen och de gamla socialdemokraterna på väg ner i vänstra diket har samma floskler i omlopp för att vinna valet (inte till församling och samfällighet) till härligheten i Kyrkomötet.
Det kommer att bli av intresse,att följa utvecklingen. Kanske blir informationen lika rak inför nästa val år 2010. Fullt porto på brevet så det är klart det var viktigt.
Slagordet kunde varit . Tag Gud i hågen men fortsätt vara sekulär.
Jag har sett mer Frimodiga Kyrkliga förklaringar!!

Inga kommentarer: