torsdag 24 september 2009

Vanheden numera polis i TV

Det måste nästan vara så, att Vanheden skriver manus till de poliser som uttalar sig i knepiga situationer. Tömningen av valutaföretagets lager har besklrivits om och om igen.
Första frågan var varför sköt Ni inte ned helikoptern? Svaret var till i dag - " vi är rädda om vår personal" I dag begrep vi svarets innebörd. Polisen har blivit tvungna att lämna in sina effektiva vapen som har kapacitet att träffa! Vidare frågades om helikopterparkeringen. I börja frågade ingen om platsen var bemannad med levande poliser. Svaret blev nix - men vi har kamerabevakning - det framgår inte om någo polisanställd haft uppsikt över tv-skärmen.
Förr tyckte jag att filmen som beskrev polisutbildning i USA för löjlig och överdrev.
Jo jag tror att de överdrivit om interna förhållanden i USA. Men beskrivning platsar på vår svenska polis. Det enda verkligt traditionella polisingripandet kommer i Uppsala dagarna före första advent. Samtliga fönster i polishuset har försetts med en vacker fem eller sjuarmad träljusstake. El-besparing nja?
Det värsta är väl ,att man kan säga ,att "polisen gör så gott den kan "- det är ett kränkande uttalande. Hur var det nu med kravet före valet, att polisens resurser och kompetens skull stärkas?

Inga kommentarer: