torsdag 24 september 2009

Hur många 65+ jobbar i Regeringskansliet?

Lönerörelsen börjar stöka till det. Här får de som har arbete ett jobbskatteavdrag som vida överstiger de procentsiffror som lönerörelsen handlar om.
Samtidigt som Regeringen står med händerna i fickorna i den meningen att de inte kommunicerar den FÖRDELAKTIGA LAGSTIFTNINGEN med de som uppbär pengarna kommer facken och säger vi vill ha 4% - 6%. Hur behandlar Ni det senaste jobbskatteavdraget ?
Skulle det bli så att lönerörelsen blir för dyr för arbetsgivarna/glöm inte bort att kommuner och landsting också uppbär den värdefulla jobbskattereduktionen måste väl Regeringen överv'äga om samhället har råd med ,att framhärda med den fjärde skatterabatten på löneskatten.
Man får ju inte lägga sig i löneförhandlingarna från statligt håll. Regeringen har helt enkelt inte sopat trappan och förklarat hur stort beloppet är som Ni försöker gynna arbetsmarknaden med. Nu får Ni nog sjutton tänka om. Varför? Ja de grupper som inte har möjlighet att få jobb och därmed jobbskatteavdrag kanske får det svårt att klara sin ekonomi. Pensionärer är en grupp som i det moderna samhället har svårt att få ett jobb efter 65 års strecket. Hur många har riksdagskansliet som arbetar efter uppnådda 65 år? De jobben står ju hungriga valarbetare i kö för. Det kommer väl att gå mot en pensionsåldersgräns vid 70-75 år inom en snar framtid.
Kommer Alliansen eller de rödgröna, att stillatigande kunna se på att de yngre ,som vill ha jobb i regeringssfären,landstingen och kommunerna måste leta efter andra jobb?
Ta och tänk över hur de kommer att påverka lönerörelserna.

Inga kommentarer: