måndag 12 oktober 2009

Jönssonligans bibeltolkning?

Läser ett brett utbud av bloggar varje morgon. (Jag har inget jobbskatteavdrag.)

Dag Sandahl är en upplyst,bitsk och retsam bloggare. Jag har tidgare funderat över när revideringen av Bibeln blir verklighet. Av dagens morgonandakt i SR 1 att döma så kanske det förekommer en begränsad upplaga med nyreligiös inriktning.
Komminister Marie Jönsson,Trollhättan läste ur första Mosebok kaptitel 1:27.
Gud skapade människan till sin avbild,till Guds avbild skapade han henne. sen lämnades följande skrivning därhän.Där står det Som man och kvinna skapade han dem. Gud välsignade dem och sade till dem:" Var fruktsamma och föröka er,uppfyll jorden och lägg dem under er."
Jag funderar över hur den Kyrkomötesreviderade tolkningen kommer ,att vara?
Det där med man och kvinna får man väl ta bort och påbjuda en text med insemination .

Kritisk granskning kan kanske ge vid handen ,att det inte var på de viset Komminister Marie
Jönsson tänkte. Men å andra sidan är det väl läge ,att bereda vägen för den nya vigselritualen i Svenska Kyrkan. Sedan vill jag kanske ha en ordentligt utredning i frågan om varför kvinnan inte passar in i Dag Sandahls bibeltolkning i fråga om hur prästerna hanterar nattvarden.
I går hade vi skördemässa och nattvardsgång i vår Kyrka. Kören förstärkt med de unga i Mariakören förgyllde gudstjänsten. Vi får tacka vår komminister Sanna för en högtidlig Gudstjänst med nattvardsgång. Det är bra, att vi som deltar i Mässan klarar av att se varje präst ,man som kvinna som vår kontakt med vår frälsare och Gud.
Men jag gillar Dag Sandahlss blogg. Ni finner den på http://www.ostran.se/

Inga kommentarer: