onsdag 28 januari 2009

Statsministern röstar inte i Kyrkovalet - MEN?

När nu Statsministern ser till att vi Moderater nominerar representanter till Svenska Kyrkans Kyrkomöte så har han naturligtvis ett intresse att kunna påverka politiken i kyrkan.
Jag kan inte finna någon annan logisk förklaring.

Uppgiften borde bli den att de politiska religionsivrarna påverkar Kyrkomötet i riktning mot att Svenska Kyrkan avsäger sig vigselrätten.

Det föreligger ju en andra möjlighet nämligen att införa civilrättslig registrering av alla parförhållande i statlig regi. Giftemålet skall alltså omfatta alla par . Svenska Kyrkan och övriga samfund får väl efter eget initiativ i religionens namn och efter grundlig forskning i Bibeln och historiska skrifter välsigna paren. De får naturligtvis använda det fria ordet äktenskap också
- men beslut fattar de själva .

Statsminister Reinfeldt, min partiledare har tillsammans med sin Regering gjort ett mycket bra och uppskattat arbete ,för att tillsammans ordna upp Sveriges affärer för allas vårt bästa.
Genomför lagen som ser till att staten sköter hindersprövning och registrering av paren som önskar sammanleva. Det vore tråkigt att fortsätta med inblanding i den Svenska Kyrkan, som ju numera är en fri kyrka som dessväre har politiker i högsta belsutande organet Kyrkomötet.
Det gäller förresten alla partier. Gudstjänstlivet är en privat sak för människor. Moderaterna , partiet jag är medlem i föredrar där det är nödvändigt en stark stadsappart kopplad med privat företagsamhet för allas bästa.
Vår statsminister röstar inte i kyrkolvalet - men han nominerar och påverkar det därigenom.

Inga kommentarer: