onsdag 21 januari 2009

Storebror motionerar i Riksdagen.

¨Vår fria Svenska Kyrka berörs av en i dag lämnad motion i äktenskapsfrågan
Moderater,Centerpartister och Folkpartister har i en gemensam motion föreslagit att även homosexuella par skall kunna ingå äktenskap.
Det anser jag vara alldeles utmärkt. Jag hoppas beslutet innebär att de avser att ordet äktenskap gäller för alla par. Äktenskapsordet är därmed sekulärt registrerat. Hindersprövning sker via staten (skattemyndigheten?).
Riksdagen kommer naturligtvis inte att besluta att Svenska Kyrkan kommer att viga par.
Den uppgiften ligger på Svenska Kyrkan som har att ta ställning till huruvida de skall viga alla par. Staten kan inte besluta över hur en fri kyrka tolkar sin trosuppfattning.

Men nu är det ju så vist inrättat att Riksdagen och Regering ser till att statens inflytande i Svenska Kyrkan är cementerat via Kyrkomötet. Genom att uppmana sina partier att nominera politiska valsedlar i kommande kyrkoval har man klar majoritet.
Sekulärt inflytande kan utövas genom medlemskap i Svenska Kyrkan.

Så det är så vist inrättat att två kvinnor som är aktiva Humanister kan ingå äktenskap i kyrkan
i en kyrklig ceremoni trots att de ej tror på Gud.
Tidgare har vi och har Humanistgossar som på uppmaning av svärmor ställt upp till kyrkvigsel för den goda sakens skull trots att de ej tror på kristendomen.

Jag är för allas rätt att ingå cilvilregistrerade äktenskap som registrerats genom hindersprövning. Kontraktet kan lika väl signeras i samband med hindersprövningen.

Inga kommentarer: