söndag 8 februari 2009

Mot en ljusare framtid.

Dagens agenda: Familjegudstjänst med barnkörerna. Helt av sig själv stiger antalet deltagare.
Kantorn och Berit gör ett lysande jobb med barnen. I dag var det de minsta barnen som sjöng.
Väl genomfört med viss styrning där det behövdes. Vår präst ,ung ,påläst med konsten att ta vara på möjligheterna höll en fin predikan.
Röda Korset ställde upp med kyrkkaffe i församlingshemmet. Föräldrar och barn trivdes tillsammans med de något äldre. Med Familjegudstjänster skapas förutsättningen för en mer
frekvent kyrkogång. Långsiktigt blir möjligheten att vinna aktiva gudstjänstdeltagare betydande.
Den präst som startade Matteus-Pojkarna i Stockholm gjorde utifrån kyrkan rekrytering och
kontakt med livet utanför kyrkporten. Resultatet blev en idrottsförening som växte och växte
och som plötsligt blev rikskänd.
Förtst i församlingen där klubben fick disponera kyrksalen varje fredagkväll. Besök av "kändisar" som berättade om sitt idrottsutövande. När tiden var mogen kunde klubben leverera kändisarna på egen hand.. Rune Larsson häckbrons i London 1948, Tiomilakavlen 40-50 talet de segrade i alla fall en gång. Stafettlaget topp på SM 4x100 och 4x200, Hockeylaget i SM-final flera gånger, Varpa,Bowling ,toppspelare med SM-meriter.
Varför berättar jag allt detta. Jo för kopplingen till kyrkan blev vardagsmat för många av idrottutövarna. Kyrkan blev en tillhörighet och god vän. Ett sätt att bygga upp gudstjänstlivet på lång sikt.
PS. Staden tar sin tribut. Det då allsvenska handbollslaget med Nappe Kärrström - nu utan Nappe spelar i div II-norra och har sitt rekryteringsområde i Stockholms södra förorter.
Ibland känns det som Svenska Kyrkan inte spelar speciellt bra men dock i Allsvenskan.

Inga kommentarer: