torsdag 7 februari 2008

Ideologiskt korrekt -politiskt defekt

Alla gånger politiker kommer med en ny idé - så tänker jag på bonden som vande hästen av med att inmundiga sitt hö. Han kunde inte lära den av med att dricka också. Så sedan hade han ingen häst.

Idén att inte förbjuda folk att extraförsäkra sig, men sedan stjäla pengarna genom krumbukter i maximering av sjukkassa och arbetslöshetskassa, "Om de inte får betalt så kommer de snabbare i arbete igen." Regeringen har i detta fall varit tänkare och överlåtit finjobbet åt en folkpartist.
Varför inte effektivisera det hela genom att spärra banktillgodohavanden för de som har över 25.000 på banken så tar det endast några månader att förstöra deras ekonomi.

Jag är fortfarande moderat till skillnad från utredarna som agerar rabiat. Ideologin för hela slanten - varför inte moderera Er en aning. Man kan göra förändringar och tala om varför - och göra det i en takt som påverkar och inte irriterar väljarna. En god sak för alla förändringar med sig. Socialdemokraterna kommer inte att återställa så värst många saker. Men de kommer att moderera något - alltså marknadsanpassa åtgärderna.

Som medborgare kommer jag att ha nytta av marknadsanpassningen. Varför sköter vi inte den uppgiften själva?

Inga kommentarer: