tisdag 12 februari 2008

Moderat miljöförändring

Det förefaller som naturen fått för sig att fortsätta som vanligt med klimatförändringen. Värmen kommer och går, folks minne är ganska stelfruset. På fyrtiotalet var det våta pjäxor och nageltrång under vintertid. Som barn kommer man enbart ihåg den regnfria varma sommaren.
I nutid så kommer man ihåg säldöden och fågel Fenix miljöpartiet. I nyaste nutid kommer frågan om etanol in i bilden. De fattiga länderna uppmanas sluta äta och i stället framställa etanol till innebilen som anses vara mest miljövänlig. Varför DIESELbilen som drar mindre och spottar ut färre sotpartiklar inte passar in i miljötänkarnas partiplanering förstår jag inte.

Moderater, folkpartister, centerpartister samt kristdemokraterna har för en gångs skull uppträtt lugn och logiskt genom att sitta still i alliansbåten. När det gäller miljöfrågan alltså. De kan nog ro det hela iland om farten inte är högre än att de kan undvika att köra på grund. Vi såg i går att farten var för hög i sjukavdragsfrågan - men så hamnade de i plurret med påföljande pudel.

Så som sagt övergör inte förändringar - men för över bra förändringar så går det bra.

Inga kommentarer: