tisdag 5 februari 2008

TV-debatt TV1 2008-02-04 .

Samtalet flöt riktigt bra Åke Green - som tog munnen för full i en tidigare predikan - kunde på ett tydligt sätt framföra sina invändningar mot homosexualitet - men inte mot homosexuella människor. Han ansåg dem möjliga att "bota". Pingstkyrkans chef och Åke Green uttryckte sig väl. Men pingstvännerna satte väl i halsen när deras talesman påpekade att den bör finnas plats för homosexuella människor även i Pingstkyrkan.

Gårdfeldt hade hamnat på fel möte. Han tycks inte ha kommit över "oförätten" att få vigseln i Canada klassad som partnerskap. Domprosten lider av att inte strida för något hon tror på. Hon verkade undfallande försiktig. Men jag har hört henne predika och då har hon en helt annan stringens och talar till församlingen med klara goda Guds ord.

Slutsatsen jag kan känna i luften är - en samsyn - de är ense i vissa frågor. Läget ljusnar för en äktenskapslag som hanteras av staten via ett juridiskt kontrakt. Sedan får varje kyrka göra sitt! Välsignelse är ett fundament starkare än uppgiften att få utfärda vigselbevis. Så det är väl enbart att vänta på Statsministerns förslag om statens vilja att hantera vigselrätten från det sekulära politiska Helgeandsholmen.

Inga kommentarer: