tisdag 5 februari 2008

Vad tänker regeringen med ?

Tänk att vi fått extra skatteavdrag på arbetsinkomster. Det är mycket bra. Det skall löna sig att arbeta. Tänk om Du blir arbetslös. Då får Du inte det extra skatteavdraget. Det skall löna sig att arbeta.

Tänk om Du tilläggsförsäkrat Dig. Då får Du inte skatteavdraget och inte heller den försäkring som skulle ge Dig en tilläggsersättning. Att extra skatteavdraget försvinner det kan jag förstå. Men varför försvinner eller, som vi moderater älskar att kalla saker vid dess rätta namn KONFISKERAR regeringen en sådan försäkring? Gäller samma modell för sjukförsäkringen?
Det skulle vara välgörande med en grundlig motivering för åtgärden. Gärna baserad på verkligheten och den psykologiska reaktionen som är att förvänta från de som drabbas.

Min tanke när den nya alliansen segrade var. Jättebra med ny regering. Om man inte "övergör" sina ideologiska mål så kanske vi får behålla regeringsmakten under fler perioder. Nu har man i stället vikt ner sig på vissa punkter och försöker manövrera med "det nya arbetarpartiet" som om de verkligen är socialdemokrater. Dessutom tänker man, förefaller det som om skattesänkningar två gånger till är viktigare för de nya väljargrupper som satsat på alliansen. Det är förmodligen inte helt korrekt - dessa väljare vill åtminstonde ha en känsla av trygghet kvar.

Public - socialdemocrat - service plockade i dag fram exemplet med gynnande av M - ja MacDonald - när det gäller lägre arbetsgivaravgift för företag med mindre än 250? anställda. Men M blev störtförargade - Ja Max-. De har fler än 2000 anställda totalt i alla sina hamburgerier. Mac Donald har franchising och därmed är alla småföretag inom ramen som Alliansen föreslog. Analysera gärna om någon funderat på effekterna av regeringsförslaget Konsekvens - och verklighet. Det är svårt att lugga en kortklippt - men det kanske är värt ett försök. Det kanske inte är allt som är korrekt relaterat i ovanstående - men bilden jag får från TV-RADIO och REGERING är som jag skriver.

Inga kommentarer: