onsdag 4 november 2009

Elöverkänsliga lobbyister

Jag tror det vore en katastrof för alla miljörörelser om det nuvarande el-kostnaderna kunde sänkas rejält. Menar de politiska partierna allvar med att förhindra nedsmutsningen i rymden ,så är det underligt ,att man inte sänker skatten på både vindkraftsproducerad som reaktorframställd elkapacitet. Motivet skulle kunna vara, att regeringen uppfattar domedagsprofetiorna som en allvarlig uppmaning ,att göra något radikalt för att få bort de farliga gaser som sänds upp i rymden. Kanske kan rekatorproducerad el tillsammans med vindkraft kunna svara för den större delen av industrins och samhällets behov. Utvecklingen av eluppvärmning sker ju i form av ´nya värmefläktsystem. En fördelaktig utveckling.
Miljöaktivisterna får kanske igenom ett förbud för vedeldning. Fördelaktigt för luftkvalitén.
Under den närmaste 30 års perioden borde kärnkraften och vindkraften tillsammans med vattenkraft ,samt den kraft som kan utvinnas i ebb och flod och vågkraftverk bidra till ,att det skulle kunna genomföras. Staten kan pressa priset på el för alla genom,att bidra med lindrigare beskattning.
Menar miljöaktivisterna något med sin kristik och sin allt högre riskbedömning borde man om 30 år ha renare luft,renare reaktorenergi , utvecklade trafiksystem,som bygger på spårtrafik och eldrivna bilar. Det enda problemet ,som återstår är väl miljöaktivisterna själva - de vill inte ta risken att förlora sina attraktiva lobbyuppdrag. Som jag brukar påstå ,sanningsägare och lobbyister hör inte alltid ihop i samma hjärna. En lobbyist kan bli sanningsägare om han byter bransch.

Inga kommentarer: