måndag 23 november 2009

UNT_ledare undervisning för Alliansen

Läs dagens ledare av www.unt.se/ledare .

Det är för det mesta på sista rakan av en mandatperiod som kan utläsa ideologiska vurpor.
Dagens ledare bör klia ,som en finne under kragen på Gunnar Hedberg (M) och övriga allianspolitiker. Det kanske kliar på några av de andra moderaterna också - men de tycks göra som pappa säger.
Förutsättningarna för,att leva upp till vallöften blev svårare. Men jobbskatteavdragen infördes. Bra! LAS skulle avvecklas men taktiken övertog ansvaret och ideologin fick vika. Dåligt!
Många förändringar har genomförts enligt plan. Populistiska förslaget,som mycket väl kunnat genomföras var ,att avskaffa TV-licensen. Det sprack för,att många tilltänkta regeringskandidater hade gått före och gett sjutton i att betala TV-avgiften. Dåligt!

Den lokala retoriken har företräde gentemot ideologin. Två exempel kan anföras. Musikens Hus
(som jag benämner det) skulle enligt allians och vänster bli ett lyft för kulturen - alldeles riktigt.
Men det skulle inte behöva kryckor i form av ökande kommunala bidrag - men så blev det och blir det. Ärna heter en flygplats för militärflyg och ambulansflyg. När staten vill lämna den kommer frågan om den skall läggas ned eller bli privat flygplats. Nu flyger ideologin all världens väg. Moderaterna av alla stämmer in i kören villiga att lägga ökade kostnader på kommuninnevånarna. Dvs, höja kommunalskatten - eller hur skall den betalas annars tillsammans med Musikens Hus ökade förluster. Valstrategin går ,som så många gånger tidigare
före ideologisk tillämpning. Moderaterna och Alliansen vinner det kommande valet genom träget arbete och det är i dagens läge det absolut bästa som kan hända.

Inga kommentarer: