torsdag 5 november 2009

Vem vinner på högt EL-pris?

Har direkt ur hästens(nej en av unghästarnas) e-mail fått ett besked som gör mig orolig.
Huvudspåret varför el-konsumtionen blir så kostsam för konsumenter och företag är Regeringens Finanasministerns önskan ,att få in en ordentlig summa i skatt av konsumenter av el. Han behöver stärka landets ekonomiska resurser. Alltså kommer el priset att ligga högre än nödvändigt. Modellen är tveksam. Men funktionen skulle vara densamma om någon klurig vetenskapsman kunde utveckla en bilmotor som drevs med dricksvatten. Skatten på dricksvatten skulle omedelbart gå upp.

Jobbskatteavdraget kommer i ett annat ljus. Är det detta som är anledningen till att elskatten höjs? Är det anledningen till att jobbskatteavdraget nr. fyra beslutats som gör,att man inte kan undvara intäkterna från elskatten?

Ibland så lägger Finansministern sten på börda alldeles i onödan. Jag skall återkomma med en genomgripande analys i eftermiddag. Nu skall jag träffa vänner för att spela Bridge. Varje torsdagsmorgon är vikt för den uppgiften. Ett spel som ger utrymme för överbud. Överbud resulterar nästan alltid i straff!!!!.
Jag måste komma igen något senare i ämnet. Tittat just på två miljöaktivister - den ena tämjd av sitt jobb ( Andreas) och den andra gillar inte raka rör i Östersjön(Maria W) aktuellt i aktuellt.

Inga kommentarer: