onsdag 11 november 2009

Upp till personbevis!!!!

I början av 90-talet såldes hanteringen med utfärdande av personbevis till privata marknaden.
Numera kostar det statens olika verk pengar, när personbevis skall utfärdas i bl.a domstolsverksamheten. Det vore klädsamt med en kostnadsredovisning i ärendet. Har det blivit effektivare och mindre kostsamt för staten? Har domstolsverksamheten fått lägre eller högre kostnader. Om så är fallet blir frågan, har de fått kompesation för ev. högre kostnader?
Detta skulle innebära,att statens kostnader ökat genom privatiseringen/utförsäljningen.

Frågan kommer i dagen igen . Statliga Vattenfall vill expandera i Storbrittanien. De avser tydligen att hämta pengarna för denna expansion genom att sälja det ägda elnätet. Stomnätet äges ej av Vattenfall - är det statens?
Det kommer väl att fungera som den numera förekommande nätavgiften som återfinnes på el-fakturorna. Vem tänker man sälja till? Vad skulle den som eventuellt köper el-nätet få sin avkastning?. Ja det blir väl ökad nätavgift för privatpersoner och företag.
Vi få nog bli försiktiga med vad som privatiseras och ta reda på orsak och verkan.
Nästa projekt blir kanske ,att sjukhusen säljer rätten till ,att förse syrgasdistributionen med slangar för gastillförseln. Priset kommer säkert,att bli högre.

Jag är för privatisering av det som kan vara praktiskt för staten att slippa hantera.
Men att sälja bort kapacitet som är nödvändigt för vår verksamhet låter illavarslande.
Alliansen får förklara varför staten kan tänkas sälja det stora elnätet för att expandera med sitt företag Vattenfall. Regeringen får väl gå till apoteket och köpa ideologiskt distribuerade huvudvärkspiller tugga i sig och ge oss information. Regeringskanslister har ju haffats för att de nyttjar resp. distribuerar narkotika via den privata marknaden i Uppsala.

Inga kommentarer: